Gaze tracking skal forbedre livskvalitet for handicappede

Ny professor John Paulin Hansen bruger gaze tracking til at forbedre livet for mennesker med motoriske handicap

I mere end  25 år har John Paulin Hansen har været foregangsmand inden for  forskning i gaze interaction og mandag 18. april kl. 15 i skylab har du ved hans tiltrædelsesforelæsning chancen for at høre, hvordan han med  5 mio. Kr. i støtte fra  Bevicafonden vil fortsætte sin forskning her på DTU med det formål at forbedre livet for mennesker med motoriske handicap.

Mainstream teknologiens potentiale til at hjælpe handicappede

Gazetracking vil snart blive indlejret i tablets, smartphones og smartwatches. Dette åbner op for en række anvendelser, hvor folk, der ikke kan styre deres arm og fingerbevægelser kan levere input blot ved at se på de genstande, de gerne vil styre - f.eks. på tasterne i et tastatur, hvis de de gerne vil skrive.

"Gaze control kan for eksempel bruges til at styre en kørestol, eller til at styre en drone, der flyver i den retning personen ser. Potentialet for gaze teknologi som støtte til handicappede er stort og som en del af projektet GazeIT, er det vores ambition at forbedre livskvaliteten for mennesker med motoriske handicap ved at give dem bedre midler til kommunikation og kontrol . " siger John Paulin Hansen.

Der vil være en reception efter foredraget. Alle er velkomne.

Læs mere om programmet i DTU's kalender