2014 i tal

En generel fremgang inden for instituttets kerneområder kendetegnede 2014 på DTU Management Engineering. Samtidig viser årets tal for blandt andet undervisning og forskningsbaseret rådgivning at instituttet fortsat og i stigende grad stiller teknisk innovation til rådighed for erhvervslivet og samfundet som helhed og på den måde bidrager til udviklingen af konkurrenceevne, et bedre miljø og en fremtid med bedre tekniske løsninger for såvel industrien som forbrugerne.

Innovation og entreprenørskab
I alt 1565 studerende modtog i 2014 undervisning i innovation og entreprenørskab (I&E) af instituttets undervisere. De fleste på kurser som f.eks. Technology, economics, management and organization, Knowledge based entrepreneurship eller et af de 17 andre kurser med fokus på teknisk entreprenørskab og teknisk innovation, som instituttet planlægger og underviser på.

Kurserne henvender sig til de fleste studerende på DTU, og giver deltagerne vigtige erfaringer med og kompetencer i at bruge teknisk udvikling i en forretningsmæssig og organisatorisk sammenhæng. Viden der sammen med den rigtige idé er altafgrørende for at få succes som iværksætter.

Når 2014 tallene peger på, at der i det forløbne år er stiftet 5 spin-out virksomheder baseret på forskning og viden fra instituttet er det i sig selv meget tilfredsstillende, men ikke hele historien om  instituttets rolle i forbindelse med DTU spin-outs. Mange iværksættere tillægger også undervisning i I&E stor betydning i udviklingen af deres virksomhed.

Kontakten til erhvervslivet
Gennem DTU Business er instituttet DTU's primære udbyder af efteruddannelse til erhvervslivet og i 2014 deltog 410 specialister og erhvervsledere i et af de i alt 9 executive programs, som DTU Business tilbyder. 150 virksomheder sendte deres medarbejdere på efteruddannelse på DTU Business og de supplerer de 130 virksomheder der pt. indgår i instituttets erhvervsklubber.

Sammenholder man det med, at ikke færre end 160 større studieprojekter (f.eks. specialer og bachelor-projekter) blev skrevet i samarbejde med danske og internationale virksomheder, så opnåede instituttet også i 2014 at afvikle en stor del af dets kerneaktiviteter i et samspil med erhvervslivet og på den måde sikre et højt niveau af vidensudveksling, der passer til instituttets fokus og profil.

Internationale kontrakter
Året bød desuden på indgåelsen af internationale kontrakter på 114 mio. kr. gennem UNEP DTU Partnership, kontrakterne sikrer fortsat gode muligheder for instituttet kan bidrage til udviklingen af energibesparende, CO2-neutrale og klimaresistente løsninger i udviklingslandene.

Læs de vigtigste nøgletal her