Stor interesse for ny type ingeniør

Bacheloruddannelsen Strategisk Analyse og Systemdesign samler fag fra de tekniske videnskaber, sætter dem sammen med fag fra samfundsvidenskaberne og har lige så meget fokus på business og ledelse, som på avanceret matematik og teknologi - og det
har hurtigt vist sig at være en kombination, der har interesse blandt nye og kommende studerende.


Fuldt optag allerede på første årgang

Med fuldt optag allerede på første årgang og stor interesse for uddannelsen bl.a. på dette års åbent hus, studiepraktik og i henvendelser fra potentielle studerende er den nye bacheloruddannelse kommet flyvende fra start. Den gode start skyldes ikke mindst at uddannelsen møder erhvervslivets behov for kandidater, der kan overskue komplekse problemstillinger og træffe strategiske beslutninger:

"Som færdiguddannet ingeniør er det dig, der har styr på innovative ingeniørdiscipliner som datamining, programmering og matematisk modellering, men det er også dig, der er med, når de vigtige beslutninger skal træffes. Du lærer at forstå komplekse internationale ingeniørprojekter, og hvad de betyder for virksomheder, for økonomien og for samfundet - i og uden for Danmarks grænser. Og den kombination appellerede til mange potentielle studerende på åbent hus", siger studieleder Birgitte Rasmussen.

En fremtid med indflydelse 
Bacheloruddannelsen i Strategisk Analyse og Systemdesign åbner i kombination med en kandidat-uddannelse gode muligheder for beskæftigelse i store planlægningsvirksomheder, i rådgivningsbranchen og i strategienheder i offentlige myndigheder. 

"Du lærer at forstå komplekse internationale ingeniørprojekter, og hvad de betyder for virksomheder, for økonomien og for samfundet."
Studieleder Birgitte Rasmussen

Og som studerende der selv satser på en karriere i rådgivningsbranchen og som medlem af åbent hus teamet for Strategisk Analyse og Systemdesign, glæder Maite Monica Lovring, sig også over den store interesse for uddannelsen:

"Der bliver brug for ingeniører, som kan træffe beslutninger og følge dem helt til dørs, derfor er det også rigtig godt, at så mange viste interesse for standen og gerne ville vide mere om den nye måde at sammensætte fag på og om hvilke jobmuligheder det giver" 

Jobmuligheder

De færdiguddannede ingeniører kommer til at arbejde med planlægning, strategi og beslutninger relateret til kundernes, samfundets og brugernes ønsker og behov, og de bliver nøglepersoner, der har viden om teknologi, og som kan tage beslutninger og planlægge eksekveringen