Steven Chu

DTU Ørsted Lecture om klimaændringer og teknologiske løsninger

Den 4. december 2017 holder professor Steven Chu fra Stanford University, Nobel-pristager og tidligere energiminister i Obamas regering, en DTU Ørsted Lecture.

Under titlen ’Climate Change and technical paths to a sustainable future’ vil Steven Chu tale om de store forandringer i verden og om Jordens klima. Han vil tale om hvilken betydning industri og landbrug har ført med sig. Endvidere vil han give sit bud på, hvordan naturvidenskab og teknologisk innovation kan bane vejen for renere energiløsninger og en mere bæredygtig verden.

Steven Chu er professor i molekylær- og cellefysiologi på Stanford University. Som den første forsker i centraladministrationen var han 2009-2013 energiminister i præsident Obamas regering.

Han er tidligere direktør for Lawrence Berkeley National Laboratory og meget aktiv i udviklingen af bæredygtige energiteknologier, og som professor i fysik på Stanford University har han lanceret et multidisciplinært institut, som kombinerer fysisk og biologisk videnskab med medicin og ingeniørvidenskab.

I 1997 fik Steven Chu Nobelprisen i fysik for sit bidrag til laser- og atom-forskning. Chu har endvidere modtaget adskillige andre prestigefyldte priser.

Adgang: Alle er velkomne og arrangementet foregår på engelsk. Tilmelding på http://tilmeld.events/Dec2017Oersted

Alle deltagere ved DTU Ørsted Lecture er velkomne til at deltage ved dén efterfølgende reception foran auditorium 42 - Vel mødt.


Tidspunkt

man 04 dec 17
15:00 - 16:00

Arrangør

DTU

Kontaktperson

Hvor

DTU

B303A, auditorium 42

(Matematiktorvet)

2800 Kgs. Lyngby