Strategisk Analyse og Systemdesign en af årets mest eftertragtede uddannelser

En konstant stigende interesse i Strategisk Analyse og Systemdesign siden starten i 2014 er foreløbig kulmineret i, at uddannelsen er DTU’s mest søgte uddannelse blandt de, der har top- karakterer med sig fra gymnasiet. 

Når det kommer til koefficienter i årets optag på DTU, så er der to uddannelser fra DTU, der markerer sig som særligt store aftagere af årets topstudenter: Strategisk Analyse og Systemdesign og General Engineering.

Og mens General Engineering tager førstepladsen foran Strategisk Analyse og Systemdesign, når det kommer til grænsekoefficient, så er rollerne byttet om, når det kommer til gennemsnitskoefficient.

Men med henholdsvis 9,6 og 10,8 i græmnsekoefficient og 9,1 og 8,8 i gennemsnitskoefficient for de optagne studerende kan begge uddannelser kalde sig blandt landets absolut mest eftertragtede tekniske uddannelser.

Eftertragtet kombination
Særligt for Strategisk Analyse og Systemdesign er kombinationen af global management, teknik og matematik, og dét er en cocktail, der har vist sig, at blive mere og mere populær i takt med den stadig større efterspørgsel på ingeniører til at lede internationale projekter, medarbejdere og processer – stadig med en dyb forståelse for de videnskaber, der er fælles og som danner grundlag for alt ingeniørarbejde.

"Som færdiguddannet ingeniør er det dig, der har styr på innovative ingeniørdiscipliner som datamining, programmering og matematisk modellering, men det er også dig, der er med, når de vigtige beslutninger skal træffes. Du lærer at forstå komplekse internationale ingeniørprojekter, og hvad de betyder for virksomheder, for økonomien og for samfundet - i og uden for Danmarks grænser. Og den kombination er heldigvis ikke bare vigtig for fremtidens globale tekniske udvikling, men også populær blandt de bedste matematiske og tekniske hjerner fra gymnasiet ", siger studieleder Birgitte Rasmussen.

Matematikken som fundament
Og hun suppleres af studerende Frederikke Zeleste Lehmann:

”Netop den matematisk tekniske forståelse, får man også brug for på Strategisk Analyse og Systemdesign, hvor matematikken fylder en stor del af uddannelsen, selvom fokus er mere på, hvad man kan bruge matematikken til end matematikken i sig selv. F.eks. er matematikken en essentiel del af alle uddannelsens tekniske fag, som operationsanalyse, teknisk økonomi og diskret matematik. Man skal være opmærksom på, at man det første år kan mærke at undervisningen - særligt matematikken - foregår i et højt tempo.” 

En fremtid med indflydelse 
Bacheloruddannelsen i Strategisk Analyse og Systemdesign åbner i kombination med en kandidat-uddannelse gode muligheder for beskæftigelse i store planlægningsvirksomheder, i rådgivningsbranchen og i strategienheder i offentlige myndigheder. 

Og som studerende, der selv satser på en karriere i rådgivningsbranchen, glæder Pernille Lindvang Samsøe, sig også over den store interesse for uddannelsen:

"Der bliver brug for ingeniører, som kan træffe beslutninger og følge dem helt til dørs, derfor er det også rigtig godt, at så mange er interesserede i uddannelsen. ”