Ambassadør Mandela fejrede samarbejde med DTU og sendte MBA-hold til Sydafrika

Den sydafrikanske ambassadør og datter af Nelson Mandela, Zindziswa Mandela, holdt 12. november 2016 en key-note speech på DTU Business for at fejre samarbejdet mellem DTU’s Executive MBA: Master in Management of Technology (MMT) og en række sydafrikanske virksomheder - og for at klæde MMT-deltagere på til deres forestående internationale studietur og case-samarbejde på Afrikas sydspids.

Lørdag d. 12. november 2016 var hele DTU's MBA-hold (MMT-Class 18), samlet til en eftermiddag under temaet Sydafrika og for at høre Sydafrikas ambassadør, Zindziswa Mandela tale. Selvfølgelig var de interesserede i Sydafrikas erhvervsliv, samarbejdsmuligheder og det finansielle miljø, men også i kultur, forskelle på rig og fattig, landets historie, dets rolle på det afrikanske kontinent og meget mere.

 

Kultur og forretning
Internationalt forretningssamarbejde handler nemlig også om at forstå kulturelle og demografiske forskelle, og derfor har MMT, i en årrække haft et samarbejde med en stor gruppe af sydafrikanske virksomheder, som leverer real life, forretningskritiske cases til DTU Business. 

"Som international leder har man også brug for at forstå kulturelle og politiske forskelle. Det sidste kræver globalt udsyn også under uddannelse."

 

Cases, der på MMT-programmet, giver deltagerne mulighed for at bruge deres solide kompetencer inden for forretningsudvikling og teknologi - og ikke mindst koblingen mellem de to: Business Inside Technology. En kombination af dyb teknisk og kommerciel viden, som er MMT’s særlige kendetegn, og som ligger i naturlig forlængelse af DTU’s rolle som teknisk eliteuniversitet.

 

Men, som Program Director MMT, Lasse Wiberg, forklarer, skal der nogle gange mere til:

 

”Morgendagens ledere i teknologitunge virksomheder skal kunne kombinere solid faglig teknisk viden og strategisk forretningsforståelse. En kombination, som vi har en unik mulighed for at levere kompetencer til her på DTU Business i Lyngby. Men som international leder skal man også have en god forståelse af kulturelle, politiske og regionale forskelle, og det kræver globalt udsyn også under uddannelse.”

 

Tæt dansk-sydafrikansk samarbejde
Derfor arbejder MMT-deltagerne også tæt sammen med deres Sydafrikanske case-partnere. I starten gennem virtuel dialog og i den mere intensive slutfase ”on location”. Sydafrika-projekterne er en integreret del af faget International Business and Management. Målet er at deltagerne dels skal kunne skabe bæredygtig forretningsudvikling, men også at bidrage til at designe en effektiv international værdikæde, der kan integrere ressourcer, viden og kompetencer fra de steder i verden, hvor de bedst kan erhverves.

 

”Og hér tilbyder Sydafrika en stejl læringskurve. Sydafrika spiller en helt særlig rolle i Afrika som en af kontinentets politiske og økonomiske sværvægtere med gode vækstudsigter og en i stigende grad købedygtig befolkning. Og mens det på nogle områder minder om Danmark er det på mange områder markant anderledes. Case-samarbejdet udfordrer vores deltagere og udvikler dem til hurtigt at tilegne sig en forståelse for forretningskritiske kulturelle faktorer, som er vanskelige at læse sig til.” uddyber Lasse Wiberg.

 

MMT Class 18 tager til Cape Town d. 19. november, og som Jakob Holst Direktør for DTU Business sammenfatter:

 

"Ambassadøren fortalte om sydafrikanske værdier og belyste med eksempler fra såvel det sydafrikanske, som det danske samfund forskelle og ligheder mellem vores kulturer. Vi kunne ikke være blevet sendt afsted på en bedre måde, og vi er taknemmelige og begejstrede over, hvor imødekommende ambassaden har været i samarbejdet med DTU Business.”