Thomas Howard Associate Professor, DTU Entrepreneurship.

Digital fejring af Innovationsprojekter

Monday 25 May 20

Contact

Kristoffer Buch
Project Manager
AFRI
+45 21 18 00 63

Contact

Thomas J. Howard
Associate Professor
DTU Entrepreneurship
+45 50 11 59 82

DTU Skylab Ignite and X-Tech Entrepreneurship

Læs mere om Ignite.
Se alle deltagende projekter i Ignite 2020 forår.
Læs mere om X-Tech Entrepreneurship.
Tidlige startup-projekter og finalister i DTU´s X-Tech Entrepreneurship-kursus og acceleratorprogrammet Ignite modtog priser online.

Innovationsprojekter fra studerende og tidlige startup-projekter på DTU blev onsdag den 20. maj fejret online i et zoom-møde med mere end 300 tilmeldte deltagere. Dagens største pris på 200.000 kr. i X-Tech Finalen gik til startup-projektet Caelimetrics, som har udviklet en drone udstyret med sensorer, der kan indsamle værdifulde data fra vandløb, som efterspørges af kommunerne.

Digital arbejdsproces

Thomas J. Howard, leder af X-Tech Entrepreneurship kurset, roser de studerende for at have gennemført deres projekter i en periode, hvor DTU har været lukket på grund af coronakrisen.

”De studerende har leveret flot arbejde i betragtning af covid-19-omstændighederne. At læse alle forretningsplanerne og se de studerendes pitch har været imponerende,” siger han.

X-Tech Entrepreneurship-programmet består overvejende af business-to-business-projekter fra eksterne virksomheder og fra forsknings- og teknologiprojekter på DTU. Projekterne er teknologirelaterede og har samfundsmæssig betydning.

På X-Tech-kurset bliver de studerende placeret i team bestående af masterstuderende fra forskellige studieretninger, som blandes med studerende fra CBS og Copenhagen Business Academy. Holdene arbejder derefter i 15 uger med at kommercialisere deres teknologi-projekter. Kurset er udviklet i samarbejde med Grundfos, PreSeed Ventures og Otto Bruuns Fond, som står bag priserne til de vindende projekter.

Ignite

Eftermiddagens program fortsatte med chat og debat frem til finalerne i DTU Skylabs 10 ugers-acceleratorprogram Ignite. Vinder af dagens største pris blev startup-projektet Nature Boards, som modtog 25.000 kr. til deres videre arbejde med at udvikle konstruktionsplader og isolering baseret på svamperødder.