Ny og meget poplær bachelor på DTU

mandag 02 mar 15
|

Kontakt

Jesper Spangsmark Nielsen
Kommunikationspartner
AKM
24 60 19 03

Åbent hus på DTU

Åbent hus på DTU er torsdag d. 5. marts fra kl. 12 i bygning 101.

Du kan læse mere om dagen her

Ny bachelor-uddannelse, som blev usædvanligt godt modtaget i 2014, slår endnu en gang dørene op for kommende studerende, når første årgang af studerende byder på information, underholdning og konkurrencer sammen med resten af DTU til åbent hus 5. marts.

Bacheloruddannelsen Strategisk Analyse og Systemdesign samler fag fra de tekniske videnskaber, sætter dem sammen med fag fra samfundsvidenskaberne og har lige så meget fokus på business og ledelse, som på avanceret matematik og teknologi - og det  har hurtigt vist sig at være en kombination, der har interesse blandt nye og kommende studerende.


Fuldt optag allerede på første årgang
Med fuldt optag allerede på første årgang og stor interesse for uddannelsen bl.a. på dette års åbent hus, studiepraktik og i henvendelser fra potentielle studerende er den nye bacheloruddannelse kommet flyvende fra start. Den gode start skyldes ikke mindst at uddannelsen møder erhvervslivets behov for kandidater, der kan overskue komplekse problemstillinger og træffe strategiske beslutninger:

"Som færdiguddannet ingeniør er det dig, der har styr på innovative ingeniørdiscipliner som datamining, programmering og matematisk modellering, men det er også dig, der er med, når de vigtige beslutninger skal træffes. Du lærer at forstå komplekse internationale ingeniørprojekter, og hvad de betyder for virksomheder, for økonomien og for samfundet - i og uden for Danmarks grænser. Og den kombination appellerede til mange potentielle studerende på åbent hus", siger studieleder Birgitte Rasmussen.

En fremtid med indflydelse 
Bacheloruddannelsen i Strategisk Analyse og Systemdesign åbner i kombination med en kandidat-uddannelse gode muligheder for beskæftigelse i store planlægningsvirksomheder, i rådgivningsbranchen og i strategienheder i offentlige myndigheder. 

Og som studerende, der selv satser på en karriere i rådgivningsbranchen, og som medlem af åbent hus teamet for Strategisk Analyse og Systemdesign, glæder Pernille Lindvang Samsøe, sig også over den store interesse for uddannelsen:

"Der bliver brug for ingeniører, som kan træffe beslutninger og følge dem helt til dørs, derfor er det også rigtig godt, at så mange er interesserede i uddannelsen. Vi har arbejdet hårdt på at sammensætte et program og koncept for vores stand som forhåbentlig både bliver underholdende og giver de kommende studerende indsigt i uddannelsens indhold og i hvilke jobmuligheder den giver"