Prisvinder arbejder for et mere grønt og ligestillet Danmark

onsdag 15 dec 21
|
Professor ved DTU Management og forsker i  grønne energisystemer Marie Münster vinder Agnes og Betzy-prisen for sin indsats inden for to af tidens udfordringer: Den grønne omstilling og ligestilling.

Marie Münster vinder Agnes og Betzy-prisen for sin indsats inden for to af tidens vigtigste udfordringer: Den grønne omstilling og ligestilling. 

 

Professor ved DTU Management og forsker i modellering af grønne energisystemer er Marie Münsters officielle titler. Hun har i årevis været en aktiv del af den offentlige debat om, hvordan Danmarks bedst omstiller sig til et effektivt og grønt energisystem. 

 

Men Marie Münster har ikke kun kastet sig over en af tidens vigtigste udfordringer, som den grønne omstilling er, hun har også kastet sig over ligestillingsproblemet. Marie Münster er uddannet civilingeniør og ph.d. i energisystemsanalyse, og hun har oplevet, at der i energibranchen traditionelt er en overvægt af mænd. Derfor har Marie Münster igennem sit engagement i flere netværk, samt som underviser og vejleder, været med til at hjælpe kvinder frem inden for fagområdet.

 

Et af kriterierne for Agnes og Betzy-prisen er, at prisvinderen skal have ydet en særlig indsats inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag, og det kan Marie Münster i høj grad leve op til. For eksempel blev hun sidste år hædret med ’Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig forskning’ for sit arbejde med matematiske modeller, der kan være med til at udpege, hvordan fremtidens energisystem skal designes ud fra et klimamæssigt og økonomisk perspektiv.

 

Læs mere her.