Verden forandrer sig på godt og ondt hurtigere end nogensinde - det være sig teknologisk, politisk eller økonomisk. Samtidig har udviklingen af et stadig mere globaliseret samfund betydet, at virksomheder i dag er langt mere påvirkelige over for forandringer, som sker tusindvis af kilometer væk. Det, der var god forretningsførelse i går, behøver absolut ikke at være det i morgen.
Fra naturkatastrofer til politiske omvæltninger fra sikkerhedstrusler i cyberspace til nye markeder og begrænset ressource-tilgængelighed: Det eneste man kan sige med sikkerhed er, at vi lever i en turbulent tid, og at det er særlig synligt inden for supply chain management.
Et forretningsområde, der er meget påvirkeligt over for forandringer mange forskellige steder i verden. En kæde der, som en hver anden kæde, ikke er stærkere end det svageste led og sidst men ikke mindst et forretningsområde, der stadig benytter sig af styringsmodeller, som oftest er designet til en verden med relativ stabilitet, hvor det var lettere at forudsige og lave prognoser.
Disse traditionelle modeller er mindre effektive i dagens internationale forretningsmiljø, som kræver lydhørhed, fleksibilitet og evnen til at tilpasse sig udsving på begge sider af forsyningskæden. Derfor bør udviklingen af danske virksomheders supply chains i forhold til den internationale udvikling prioriteres højt for at sikre fremtidens konkurrenceevne og for at sikre fortsat indtjening.
”Professor Omera Khan er er en markant forsker inden for supply chain management med en baggrund i nogle af verdens førende forskningsmiljøer på området i England. Hun kommer til at bidrage til den konkrete udvikling af supply chain management – et område hvor ikke mindst ingeniører kan bidrage med moderne styringsværktøjer, som tager højde for stigende behov for dynamisk modellering. siger Direktør for DTU Management, Søren Salomo.
Professor Omera Khan vil ved sin tiltrædelsesforelæsning beskrive det skiftende konkurrencemæssige landskab, der knytter sig til supply chain management og diskutere betydningen af den globale udvikling, og hvordan vi kan udnytte de muligheder, der ligger i pludselige forandringer, mens vi skærmer os fra de tilhørende risici.
Læs invitation og program her