VÆLG INTERVAL
21 MAR

DTU Management forsker vinder ERC Grant

Seniorforsker Sonja Haustein modtager en ERC Consolidator bevilling til projektet URGENT - Choice, necessity or chance? Understanding behaviour change in Transport.

25 FEB

Forsøg med vejafgifter

DTU Management skal lave stort forsøg med vejafgifter for Transportministeriet.

02 FEB

Ny rapport om samfundsøkonomiske konsekvenser ved oversvømmelser

Der skal mere forskning til for at finde ud af, hvor pengene bedst investeres i nye klimatiltag.

24 JAN

Danske skolelever skal inspireres til at forstå teknologiens betydning

Hvordan kan teknologi skabe et bedre samfund? Det skal diskuteres i danske skoler med inspiration fra DTU professor Maja Horst.

15 DEC

Prisvinder arbejder for et mere grønt og ligestillet Danmark

Professor ved DTU Management og forsker i  grønne energisystemer Marie Münster vinder Agnes og Betzy-prisen for sin indsats inden for to af tidens udfordringer: Den grønne...

Foto Colourbox
13 DEC

Ammoniak kan spille en nøglerolle i klimaneutral skibsfart

Klimaneutral skibsfart i 2050 kræver øjeblikkelig handling. Spørgsmålet er, hvilke grønne brændstoffer man skal satse på. Ammoniak er et af dem, viser ny rapport.

Energi Energiproduktion Energisystemer Klimatilpasning
 The National Archives (UK), CC BY 3.0, via Wikimedia Commons
08 NOV

Datacentre bør integreres i et grønt energisystem

Gentænk måden datacentres klimaaftryk opgøres på, afstem strømforbruget med grøn strøm og genanvend overskudsvarmen, lyder DTU-anbefaling.

Energi Informationsteknologi Matematik
26 OKT

Før COP26: Fem teknologier der kan bringe os på sporet

Årets Emission Gap Report slår fast, at verdens CO2-emissioner stadig er på vej i den forkerte retning. Læs om fem mulige løsninger.

Elektroteknologi Energi Energieffektivisering Energilagring Fossile brændsler Vindenergi Informationsteknologi Telekommunikation Elektrokemi CO2-udskillelse og CO2-lagring
Sector development project Circular construction and building sector, Technical University of Denmark, DTU. Photo Shutterstock.
14 OKT

Cirkulært byggeri sikrer bedre udnyttelse af ressourcer

En sektorudviklingsrapport fra DTU anbefaler at byggesektorens aktører går sammen om store testprojekter og skalering af cirkulært byggeri.

Livscyklusanalyse CO2-udskillelse og CO2-lagring Klimatilpasning Miljø og forurening Byggematerialer Bygningsdesign
Renovering af byggeri giver størst bæredygtighed. Foto: Tove Lading.
28 SEP

Renovering af byggeri giver størst bæredygtighed

Livscyklusvurdering af fire typer byggeri i Grønland viser potentiale for større bæredygtighed ved renovering af eksisterende betonbyggeri.

Miljø og forurening CO2-udskillelse og CO2-lagring Affaldshåndtering Byggematerialer Transportøkonomi