Digital business

Smartphone og e-commerce

Digitalisering af private og offentlige virksomheders værdikæder muliggør sammenhængende og effektiv planlægning, der resulterer i gevinster for den enkelte virksomhed og reducerer belastningen af klima, miljø og ressourcer.

I dag er mange af virksomhedernes processer dog stadigt analoge. Adgang til digital information på tværs af værdikæden er derfor ikke altid til stede – særligt ikke i realtid. Manglende digitale informationer reducerer mulighederne for at kunne benytte avancerede planlægningsmetoder internt i de enkelte virsomheder samt ikke mindst på tværs af hele forsyningskædens mange aktører. I de kommende år forventes dog en betydelig digital modning.

Digitalisering skaber det nødvendige grundlag for eksempelvis automatisering i transportsektoren med indfasning af helt eller delvist autonome køretøjer (biler, lastbiler, skibe, osv.) samt mulighederne for anvendelse af avancerede robotter i sundhedssektoren.

På DTU Management arbejder vi på at demonstrere potentialerne ved øget digitalisering. Vores forskning støtter virksomhederne i at udnytte mulighederne ved anvendelse af avancerede metoder til at optimere driften og minimere belastningen af klima, miljø og ressourcer.

Tag endelig kontakt, hvis du har en ide til samarbejde eller har brug for en ekspertudtalelse om ovenstående emner.


Kontakt

Allan Larsen

Allan Larsen Professor, Vicedivisionsleder, Sektionsleder Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi Telefon: 45256073 Mobil: 23262642