Maritim transport

Fragtskib

Maritim transport er rygraden i den globale handel og den globale økonomi. Mange varer som fødevarer, råvarer, medicin og teknologi fragtes på skibe. Omkring 90 % af den internationale handel med varer transporteres ad søvejen. Verden udvikler sig i hastigt tempo og lavpris og effektiv maritim transport spiller en væsentlig rolle for vækst og bæredygtig udvikling. Intet land er helt selvforsynende, og hvert land er afhængig af maritim transport for at interagere med andre lande for at købe, hvad det har brug for, og sælge sine varer. På den måde påvirker maritim transport os alle hver dag.

Den energieffektive transport, som skibe tilbyder, gør søfart til en bedre løsning sammenlignet med andre måder at transportere varer på. De relativt lave omkostninger gør det til en holdbar mulighed for samhandel. Der er øget fokus på at udvikle brændstofeffektive motorer til skibe, optimere hvordan de sejler og indgå partnerskaber om at udvikle nye brændstoffer, som skal resultere i reducerede udledninger af drivhusgasser.

På DTU Management arbejder vi med en systemisk tilgang til maritim transport. Denne tilgang omfatter bl.a. planlægning, optimering, havne og deres betydning i systemet, regulering, emissioner, beslutningstagning, risikovurdering.

Tag endelig kontakt, hvis du har en ide til samarbejde eller har brug for en ekspertudtalelse om ovenstående emner.

Kontakt

Dario Pacino

Dario Pacino Lektor Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi Telefon: 45251512

Mette Sanne Hansen

Mette Sanne Hansen Specialkonsulent Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi Mobil: 26793391