Ph.d.

Students at lecture

Ph.d.-uddannelse

Ph.d.-uddannelsen på DTU er en treårig uddannelse. Det er en proces med at lære at udføre forskning under vejledning, med det formål at blive trænet til at udføre forskning efter de højeste internationale standarder, bidrage til forskningssamarbejder og udarbejde forskningsresultater inden for det internationale forskningssamfund.

En ph.d.-uddannelse på DTU består af:

  • Et selvstændigt forskningsprojekt
  • En uddannelse på i alt 30 ECTS-point
  • Undervisnings- og kommunikationsaktiviteter svarende til cirka tre måneders arbejde
  • Studier/forskning ved en anden institution i Danmark eller i udlandet
  • En ph.d.-afhandling
  • Et offentligt forsvar af afhandlingen

Du kan finde mere information om DTU’s ph.d.-uddannelse ved at klikke her.

Ph.d.-skolen på DTU Management

Instituttet har omkring 70 ph.d.-studerende indskrevet og derudover en række gæsteph.d.-studerende fra DTU’s partneruniversiteter rundt om i verden.

Instituttets ph.d.-administration varetager den daglige administration i samarbejde med lederen af ph.d.-skolen og instituttets ph.d.-udvalg, der består af tre forskere og tre ph.d.-studerende.

Karrieremuligheder

Som ph.d.-studerende på DTU Management får du mulighed for at udvikle dig både personligt og fagligt i et internationalt forskningsmiljø. En ph.d.-grad er en forudsætning for en karriere inden for den akademiske verden. Mange af vores tidligere ph.d.-studerende er ansat på danske og førende internationale universiteter (fx i Holland, Schweiz, Kina og USA). En ph.d.-grad fra DTU Management åbner også for en lang række karrieremuligheder uden for den akademiske verden. De fleste af vores tidligere ph.d.-studerende er ansat i attraktive stillinger i danske virksomheder og konsulentvirksomheder (f.eks. Mærsk, Novo Nordisk, Danske Bank), i danske offentlige organisationer (f.eks. Energistyrelsen) eller internationale organisationer (f.eks. Europakommissionen, International Energy Agency, FN). Derudover har et par af vores tidligere ph.d.-studerende etableret deres eget firma ved at trække på DTU’s start-up økosystem.

Ph.d.-muligheder og ledige stillinger på DTU Management

Instituttet opslår cirka 25 ph.d.-stillinger om året. Se linket for ledige stillinger.

Derudover samarbejder DTU med en lang række virksomheder og offentlige organisationer om uddannelse af ph.d.-studerende. Der findes to samarbejdsmodeller: Medfinansiering af en ph.d.-studerende og erhvervs-ph.d. Du kan finde mere information ved at klikke her.

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores forskere for at drøfte dine ideer om et muligt fremtidigt samarbejde. Du er velkommen til at gennemse vores hjemmeside for mere information om vores forskningsområder, og hvordan de kan passe ind i dit interesseområde. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte en af vores forskere direkte for at drøfte et fremtidigt samarbejde eller tage kontakt til vores ph.d.-administration, som vil kunne pege dig i den rigtige retning for at finde en potentiel vejleder eller samarbejdspartner.

Mere information

Hvis du har spørgsmål til ph.d.-uddannelsen på DTU Management, er du velkommen til at kontakte vores ph.d.-koordinator på mail: MAN-Phd-secretary@man.dtu.dk

Du kan finde yderligere information om ph.d.-uddannelsen på DTU's hjemmeside.