Virksomhedsorganisation og teknologi

Studerende

Hvordan påvirker avanceret teknologi strategisk ledelse og organisatorisk praksis? Vi beskæftiger os både med teoretisk udvikling (såsom strategisk modstandsdygtighed, hybridarbejde og algoritmisk styring) og anvendelsesorienteret ingeniørarbejde (herunder brug af robotter, eyetracking og digitale tvillinger på arbejdspladsen). Forskningen omfatter både private og offentlige organisationer inden for flere domæner, såsom sundhedspleje, biotek og 'Big Science'.

Forskningsområdets særlige styrke ligger i forståelsen af avancerede teknologier og deres indflydelse på ledelse. Vi studerer ikke kun den teknologiske indflydelse på organisation og ledelse, men udvikler også teknologiske applikationer, der bidrager til at gøre arbejdet inkluderende. Kombinationen af organisationsstudier og ledelsespraksis samt forskning i udvikling og implementering af teknologiske applikationer giver vores forskning akademisk dybde og samfundsmæssig indflydelse. Metodisk omfatter vores forskning kvalitative og kvantitative tilgange samt eksperimentelle metoder og interventionsstudier. Vores forskningsområde omfatter:

Organisatorisk performance:

  • Eksperimentelle interventioner i forskellige organisatoriske kontekster, såsom sundhedsvæsenet.
  • Forskning i unikke eller samfundsorienterede organisatoriske rammer, såsom Big Science.
  • Udvikling af vurderings- og interventionsredskaber til bæredygtig ledelse for at skabe balance mellem medarbejdernes og ledelsens velvære og forventninger til organisatorisk performance.
  • Studier af fremtiden for (hybrid) arbejde, herunder tid og rum i forhold til ledelsesrolle eller innovationsindvirkning.

Avanceret teknologi og ledelsespraksis:

  • Studier af kunstig intelligens indflydelse på ledelsespraksis (herunder algoritmisk styring af menneskelige digitale tvillinger)
  • Anvendelse af dygtig ingeniørkunst til at gøre arbejdet inklusivt, herunder udvikling af prototyper, der udnytter nye digitale teknologier.

Ledelse for fremtiden:

  • Forbedring af ledelseskompetencer med fokus på bæredygtighed og miljøpåvirkning.
  • Udvikling af tværfaglig og integreret viden til seniorforskere og teknologichefer, der muliggør fremtidig innovation.
  • Udvikling af principper for ledelse af strategisk modstandsdygtighed i organisationer.

Kontakt

Liisa Välikangas

Liisa Välikangas Professor, Sektionsleder Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi Mobil: 93511813